Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

menu

Ugrás a kosárhoz

Tudásbázis


Hírlevél feliratkozás

OSB története:

Az OSB és az elődje, az „ostyalap” 1960-tól lett széleskörűen elérhető. Az OSB és az „ostyalap” korai tesztjei kimutatták alkalmasságukat burokaltként való alkalmazásra. A további munkák bizonyították az OSB és az „ostyalap” erejét fő-illetve válaszfalként.

1985-ben az SBA belekezdett egy programba, amelyben az OSB teljes szerkezeti kivitelezési értékeit kívánták meghatározni. E program részeként tizenhárom malmot ellenőriztek rendszeresen és a paneleket a Forintek Canada Corporation tesztelte. A Forintek bizonyította, hogy az OSB-t lehet emelkedő nyomás szám alatt termelni különböző mechanikus tulajdonságokkal. Ez a munka a CSA O452-es tervezett osztályozott OSB fejlesztésének a tetőpontja. A CSA O452 megállapította a minimum alap hosszt a különböző osztályozott OSB-kre.

A hagyományos gyártási értékeket egy szinten állapították meg, hogy illeszkedjen a legvékonyabb panelekhez, amiket gyártanak majd az iparban. Amíg elfogadják ezeket a gyártási folyamatokat a gyártók, az nem befolyásolja a kiválóbb termékek gyártását vagy megengedi a gyártási folyamatok fejlesztését, amíg azokat át nem veszi a teljes ipar. Az új CSA O452 Standard realizálták az OSB hossz tulajdonságait meghatározhatja a beállítás által a gyártási folyamatokban és gondoskodik a mechanizmusról amitől egy kiváló termék kivitelezési tulajdonságai megállapíthatók. Az OSB gyártásban ezek a folyamatok ösztönzik a fejlesztéseket és engedi az egyéni gyártóknak, hogy learassák a hasznot. A következő egy részegység ellenőrző program, melyet az SBA bízott meg 1998-ban. Az OSB második részében a meghatározott erősségi, merevségi értékek a burkoláshoz és egyszerű padlóhoz.

Mint a CSA O86, a kivitelezési szolgáltatások felhasználják a panelekhez, ami minősített és azonosított a CSA O325-nek megfelelően, amelyek a fa alapú kivitelezett termékekhez tartozik, és szerkezeti védelem használatra gyártották, mint a tető burkolás, padló burkolás és padló burkolás a könnyű szerkezeti kivitelezésben, válaszfalakhoz, és vízszintes válaszfalakhoz.

Az OSB szerkezeti kivitelezési értékei a CSA O86-1-ben vannak publikálva, a fa szerkezeti kivitelezése minden osztályozott OSB-re alátámasztva a CSA O452 és az OSB Szerkezeti Burkolást a CSA O325-höz.

A szerkezeti kivitelezés ebben a használati útmutatóban érvényes minden OSB típusra.

OSB termékek

A szálirányított lap (OSB) egy szerkezeti panel, mely széleskörűen felhasználható a szerkezeti és ipari kivitelezésben. Ez egy panel, mely gyors növésű fák törzséből készült apróra vágott szálkák keverékéből áll. Ezeket bevonják egy külső védelemre szolgáló gyantával, majd magas hő- és nyomás alá helyezik.

Az OSB jelentős hajlíthatósági ereje abból ered, hogy folyamatos fa szálakból, hosszú szálak szövedéke és a felső réteg szálai irányba állnak. Jellemzően a panel felső rétege hosszirányban összehangoltan vannak a kiválóbb kötési erősségért és keménységért ebben az irányban. A belső rétegek szálai véletlenszerűen vagy keresztszálasan irányított a felső rétegekhez képest (1. ábra). Víz- és forrásálló gyantás kötőanyaggal kevert szálak gondoskodnak a belső erősségről, merevségről és folyadékállóságról.

 

OSB


 
Akcíók Árlisták Webshop Főoldal Kapcsolat